Премиерът Кирил Петков разкри подробности от визитата му в съседна на

...
Премиерът Кирил Петков разкри подробности от визитата му в съседна на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Евроинтеграцията на Сърбия е огромен приоритет за нас

Премиерът Кирил Петков разкри детайлности от визитата му в прилежаща на България страна.

Евроинтеграцията на Сърбия е голям приоритет за нас. Това съобщи премиерът Кирил Петков от Сърбия, където бе на публично посещаване по покана на сътрудника си Ана Бърнабич.

„ В наше лице имате освен другар, само че и подкрепящ сътрудник “, акцентира той, написа Novini.bg.

В Белград министър-председателят е коментирал и концепцията за основаване на обединен пазар за търговия на газ, в който да се включат и Гърция, и Северна Македония. Обект на диалози е била и влаковата линия Ниш-Димитровград.

„ Обсъдихме спомагателни връзки като Видин-Зайчар. Това би дало в допълнение икономическо развиване в тези райони на Сърбия и България “, уточни Петков.

Тема е била и опцията за взаимоотношение в областта на нововъведенията.

„ Да съберем мозъците на двете страни – стартъпи, започващи компании в ИТ бранша да могат да работят дружно. Когато те имат достъп до 65 милиона индивида на Балканите, шансът им да се развият е доста по-голям “, посочи министър председателят.

По думите му обща задача на Сърбия и България е оптимално да противодействат на локалната корупция.

„ Едновременно с това, говорихме и за общи туристически пътеки, мислейки за опция по какъв начин да обединим туристическите ни предлагания. Да помислим за евентуални връзки сред Белград и Бургас или Белград и Варна. Много съм удовлетворен от диалозите ни. Започваме стратегическо партньорство “, убеден е Кирил Петков.

Кирил Петков отива в Сърбия

България има цялостното подпомагане на държавното управление на Сърбия и на моето персонално да работим взаимно за това да създадем връзките сред двете страни още по-силни. Нашето двустранно съдействие е чудесно – и политически, и стопански, само че имам вяра, че може да стане още по положително, изключително когато приказваме за търговия и стопанска система, съобщи сръбският министър председател Ана Бърнабич.

Сръбският министър председател съобщи, че европейската интеграция е преди всичко за Сърбия.

„ Изключително е значимо да забележим напредъка на европейския ни път и поддръжка на нашите другари Република Северна Македония и Босна и Херцеговина. Благодаря ви, че с вашето пътешестване показахте изключителна посветеност на решение на всички открити въпроси, с цел да можем всички да имаме ясна европейска вероятност “, сподели още Ана Бърнабич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР